Dagje Efteling

Mijn man en ik hebben een abonnement op de Efteling en gaan bijna elke maand er naar toe.

 

De Efteling is één van de mooiste pretparken van Nederland, en zelfs van Europa. Het bestaat al sinds 1952, en sindsdien is het een waar begrip geworden. Vanuit alle hoeken van de wereld komen mensen naar Kaatsheuvel om dit super leuke attractiepark te bezoeken.

Een dagje Efteling blijft leuk, hoe jong of oud je ook bent. Als je een bezoekje wilt brengen aan de wereld vol wonderen, is het slim om goed vooruit te plannen hierbij een paar voorbeelden

·       *  Kijk welke dag je gaat je kunt op de site kijken of er drukte wordt verwacht die dag ( al kan het onverwacht ook druk zijn op ook al staat er aangegeven dat rustig is

·       *  Hoe rekening met lange wachtrijen op de dagen dat het druk is

·      *  Als je met de auto gaat plan van te voor al je route zo kan je drukke punten misschien vermijden ( tip !! je kan ook met de bus en trein naar de Efteling )

·       * Ga je met jongere kinderen beried je er dan op voor dat ze niet over in mogen en sommige attractie met begeleiding moet, voor de achtbanen moet je meestal 1,20 m of 1,40m zijn

·   *Je kunt je kaartje bij      het park kopen maar je kan het ook al kopen via internet zo vermijd je al een wachtrij.

 

·   * Koop je auto kaartje van te voor zo vermijd je ook daar de wachtrij avonds bij het naar huis gaan.

• *Tip download de Efteling app, met deze app kun je je goed op je bezoek voorbereiden, en ook tijdens je dagje Efteling zelf komt hij vaak goed van pas, je kan zien op de plattegrond op de app wat de wachtrijen zijn.

·         *Neem een fietsslot mee deze kan je gebruiken om de kinderwagen ergens aan vast te maken als je ergens in gaat

 

\   Ook al is Guusje nog klein en zal ze er niet meer veel van herinneren toch geniet ze zichtbaar en maak ik elke foto’s zodat ze die later ook nog kan zien.

 

info van www. efteling.com

05-02-2018

 

Disneyland Parijs

In September 2017 zijn  wij met ze 3e naar euro disney geweest.

Ik zel ben een enorm fan van disney dus dat was zeker geen straf vanaf 2013 zijn we er al bijna elk jaar wel geweest, alleen is het toch wat anders als je met een dreumes gaat van 1 jaar en zelf ruim 23 weken zwanger.

Op de maandag dat we aankwamen hebben we alleen maar regen, regen en nog eens regen gehad dus hebben we als nood maar 3 poncho's gekocht voor volwassenen €10 p.s en kinderen €7 p.s maar we waren droog.

Omdat ik nog minder attracties dan Guusje mocht doen moest ik erg vaak wachten wachten en dan is zo dag vol regen niets dus zag best op tegen de komende twee dagen die nog gingen komen.

Wij logeren altijd in 1 van de disneyhotels en dit keer was het hotel cheyenne dus konden we vroeg naar de kamer gaan.

Al bij het opstaan van de volgende dag hadden we super lekker weer en dat is de rest van het verblijf zo gebleven.

We zijn een aantal keer met een disney figuur op de foto geweest maar ik moet wel zeggen dat dit was omdat ik een speciale kaart had zogenoemde easy Access Card waardoor je niet moet wachten in een wachtrij maar gewoon op een bepaalde tijd moet terug komen en ben je gelijk aan de beurt dit kreeg ik na het laten zien van een zwangerschapsverklaring.Maar om nu 2 uur te gaan wachten op een foto van 5 seconde nee dat zal ik misschien volgende keer niet meer zo snel doen.

Guusje vond het ondanks haar jonge leeftijd super interessant behalve Doornroosje en vaiana dat vond ze maar niets.

In de attracties die Guusje mocht ging ze in en we waren als snel tot de ondeking dat ze het liever snelle attracties had dan langzamen.

Al met al is Disneyland super maar moet je zeker in meerdere dagen doen en is één van de 7 disneyhotels zeker aan te raden.Want naast disneyland heb je ook nog walt disney studio en disney village.